Space Maximised

Space Maximised

SHARE

Australian cosmetic store Aesop is well versed in doing a lot with a little. Its latest store, opened in Manhattan,New York, faces the challenge of many New York retailers: space. And its solution is masterful.

________________________________________________________________________

The design of the store needed to create a way to make it feel and appear more spacious, and Australian-based architects March Studio were up for the challenge. The rib-cage like interior and repeated wood slats add visual depth to the store, while the open space ensures the products are clear and visible.

___________________________________________________________________________

The natural wood and muted, warm colours are inviting and draw attention to the store’s wares, whose colours become a design element in themselves.

Nadine Todd
Nadine Todd is the Managing Editor of Entrepreneur Magazine, the How-To guide for growing businesses. Find her on Google+.